kolmapäev, 15. oktoober 2008

Tuunikala pirukas


Sel kevadel avastasin enda jaoks soolased pirukad. Alguse sai sellest, et käisin Kristini juures ja tema pakkus mulle seda pirukat. Niiiii hea oli. Loomulikult koju tulles ma tahtsin järgi proovida. Ja täpselt sama hea tuli :)

Põhi:
100g võid
3 dl jahu
2 spl. vett
1 tl. soola

Täidis:
2 spl. õli
3 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 purk tuunikala õlis
1/2 tl soola
1/4 tl musta pipart
3-4 tomatit
2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet
1 dl riivjuustu

Peale:

2 dl kohvikoort
2 muna
1/2 tl soola
1/4 tl musta pipart

Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti taignaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta 1 tl. basiiliku, soola ja pipraga ning kalla segu tainale. Viiluta tomatid ning lao kalasegule. Puista ülejäänud basiilik ja pool riivjuustust. Sega koor, munad, sool ja pipar. Kalla segu täidisele ja puista peale ülejäänud juust. Küpseta 225 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole: