esmaspäev, 20. oktoober 2008

Laisa inimese soolane ja magus :)



Siin siis näide, et vahel ma eriti laisk ja võtan vaid sügavkülmast taina ning teen soolase täidise ning magusaks kõlbab õun ideaalselt. Sedakorda oli minu selline küpsetemine tingitud sellest, et mul ütles sügavkülm ülesse, kus tainas ning seened sees :) Õunu leidsin veel puu alt.





Soolane pirukas
Selge see, et seda täidist võib vastavalt kapi sisule muuta. Mina panin kaks mugulsibulat, mille praadisin, panin juurde ribadeks lõigatud suitsusingi ja lõpuks võtsin sügavkülmast kukeseened. Põhjaks rullisin pärmi-lehttaigna lahti, panin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõikasin terava noaga väiksed ruudud peale, et tainas mullitama ei hakkaks ning eelküpsetasin. Peale küpsetamist panin segu tainale ja raputasin kogu plaadi riivjuustuga üle. Panin veel ahju, kuni juust sulas ja ääred kuldseks läksid.

Magus õunasai

Tainaga talitasin samamoodi. Eelküpsetatud põhjale ladusin õunaviilud (võiks ära koorida) puistasin üle kaneeli-suhkruseguga ning viskasin ka peotäie rosinaid peale. Ahju seniks kui kuldne välja näeb :)

Kommentaare ei ole: