kolmapäev, 15. oktoober 2008

Napoleoni kook


Kuna ma ise seda kooki ei söö, siis on raske kommentaare jagada :) Kuid sööjate arvamused on igati positiivsed. Külalised unustavad tavaliselt viisakuse ära ja söövad kohe mitu-mitu tükki :D


Põhi:

300g võid

500g jahu

1 klaas külma vett

1 muna

veidi soola


Kreem:

2 liitrit piima
2 klaasi suhkrut

6 muna

10 spl. jahu

vaniljesuhkrut


Haki või jahuga sõmeraks, vala juurde klaas vett, muna ja sool. Sega ühtlaseks ning pane mõneks ajaks külmkappi. Seejärel jaga tainas 8 osaks. Ükshaaval rulli lahti, pane plaadile, torka kahvliga auguliseks, küpseta 5-10 minutit 250 kraadi juures. Jahuta. Kreemi jaoks pane piim paksupõhjalisse potti (jäta alles klaas piima), lisa juurde 1 klaas suhkrut ja lase keema. Samal ajal löö munad kaussi lahti, pane teine klaas suhkrut juurde, vahusta veidi, lisa jahu ning see klaas piima, mille järele jätsid. Sega ühtlaseks. Kui piim keema läinud, lisa segades munamass. Kuumuta keemiseni, aga ära keema lase (muna läheb muidu tükki!). Võta pliidilt, lisa vaniljesuhkur ja jäta jahtuma. Vahepeal segades, et nahka peale ei tuleks. Kui kreem jahtunud, hakka kooki kokku panema. Tainaplaat alla, kreem vahele ja nii paned, kuni jääb järele 1 plaat, aga kreem saab kõik otsa :) Viimase tainaplaadi teed katki ja paned peale puruks. Ongi valmis. Mina tavaliselt teen eelmine õhtu valmis, sest rahvale meeldib läbiimbununa see rohkem.

Kommentaare ei ole: