laupäev, 31. jaanuar 2009

Munarull suitsulõhega




Kuna ma teadsin, et ma saan suitsulõhe, siis nuputasin, mida seekord teen. Eelmine kord sai ju pirukat tehtud. Seekord otsustasin siis kala kolmeks teha :) Ühest osast tegin munarulli täidise. Tegin seda nii:

Kõigepealt tegin põhja.

6 muna
5 dl piima
1,5 dl jahu
soola, pipart

Lõin munad kaussi lahti. Segasin juurde vaheldumisi piima ja jahu. Maitsestasin soola ja pipraga. Valasin küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetasin 15 minutit 225 kraadi juures. Lasin jahtuda.
Vahepeal tegin täidise.

suitsulõhe
toorjuust
mõni spl. majoneesi
värsket tilli
punane sibul
soola, sidrunipipart

Panin puhastatud lõhe, tükeldatud tilli ja toorjuustu kaussi, lisasin majoneesi, tükeldatud sibula ja maitseained. Segasin ühtlaseks ning määrsin jahtunud põhjale laiali. Keerasin rulli nagu rullbiskviidi.
Ideaalis võiks ta natuke seista, saab tõmmata, aga mul polnud aega oodata ning lõikasin kohe. Oli ka nii hea. Ma näen seda rulli näiteks saunaõhtul õlu kõrvale ampsuks või miks mitte külmal laual?