neljapäev, 15. jaanuar 2009

Küüslaugusaiad



Juba ammu, kui täpsem olla siis oktoobrist alates, isutas mind enda küpsetatud küüslaugusaia järele. Täna jõudsin lõpuks tehtud. Maitsesid suurepäraselt. Praeguste ilmadega kui viirused vohavad, peaks see sai kohustuslik olema :D Või nagu ma eile Kadile ütlesin, ilm pidevalt tuubeldab oktoobrit...
Kuid mina suure küüslaugusõbrana julgen soovitada küll. Muidugi saab seemnetega huvitavamaks teha või siis ürtidega (basiilik näiteks). Tuleb ainult katsetada ;)

Vaja läks:

25 g pärmi
2 1/2 dl külma vett
2 spl oliivõli
soola veidi
2 küüslauguküünt
umbes 6 dl nisujahu (mina asendasin 1 dl täisterajahuga)

Murenda pärm kaussi, vala osa vett peale, lahusta ära. Lisa ülejäänud vesi, sool, oliivõli, purustatud küüslauguküüned ja enamus jahust. Pane 2 tunniks rätiku alla kerkima. Lisa ülejäänud jahu, tee kaks pika saia moodi saia ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase kerkida veel umbes 30 minutit. Pane ahi eelsoojenema 250 kraadile. Küpseta 15 minutit ahju keskel. Lase enne serveerimist natuke jahtuda.

Kommentaare ei ole: