neljapäev, 30. oktoober 2008

Banaanikeeks


Üks päev pesin nõusid ja mõtlesin, et peaks täna midagi küpsetama, magustoiduks või nii. Hakkasin siis peast läbi laskma, mida küpsetada. Midagi liiga keerulist ei tahaks, samas ei taha midagi tavalist, mida alati tehtud saab (näiteks pannkooke). Nägin banaane aknalaual ning turgatas pähe, et võiks banaanikeeksi teha. Kuna Kadi pidi minu juurest läbi tuiskama enne lõunamaale lendamist siis tahtsin tallegi pakkuda, aga no inimesel oli ju niiiiiii kiire. Keeks tuli välja nagu keeks ikka. Järgmine kord võiksin peale šokolaadi sulatada. Retsepti võtsin "Pere ja Kodu" retseptilisast.


2 banaani (mida küpsemad, seda parem)

175g võid või margariini

1,5dl suhkrut

3 muna

4dl nisujahu
2tl küpsetuspulbrit

2tl vanillsuhkrut


Vajuta banaanid kahvliga püreeks. Vahusta toasoe rasvaine suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega küpsetuspulber jahuga, lisa tainale, pane hulka ka vanillsuhkur. Lõpuks sega hulka purustatud banaanid. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit, kontrolli tikuga küpsust. Lase keeksil 10-20 minutit vormis jahtuda ning kummuta välja.

Kommentaare ei ole: