reede, 22. mai 2009

Kihiline martsipani-rabarberikook




Teate, ma sain juba ammu aega tagasi martsipanimassi ja polnud veel üldse kasutanud. Nüüd kui rabarber aina kasvab, tuleks segada magusat ja haput ning saada tulemuseks midagi väga head. Ja head tuli. Eile veel soojana külma vanillijäätisega...
Pean veel mainima, et originaalretsept on pärit "100 kooki2" ning oli tehtud õuntega. Lisasin veel kaneeli-suhkrusegu rabarbaritele.

Tainas:
100 g mandlimassi
3 muna
1,5 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillsuhkrut
1 dl piima
50 g sulatatud võid
rabarberit

Kaunistamiseks: tuhksuhkur

Serveerimiseks: vanillijäätis või vahukoor

Pudista martsipanimass köögikombaini suuremate tükkidena, lisa ükshaaval munad ja sega ühtlaseks massiks. Lisa suhkur ning küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu. Seejärel vala köögikombaini piim ja sulatatud või ning sega kõik omavahel läbi. Määri 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Koori rabarber ja viiluta. Pudista kolmandik rabarbarist koogivormi (mina raputasin rabarbarid veel kaneeli-suhkruseguga üle) seejärel jälle tainas ning kõige peale jääb tainakiht. Küpseta 200 kraadises ahjus 40-45 minutit. Jahtunud koogile (no enam vähem jahtunud) tuhksuhkruga üle. Lõika lahti ning serveeri jäätisega.

Kommentaare ei ole: