neljapäev, 14. mai 2009

Imeline rabarberikook



Alustuseks vabandan, et väga head pilti pole siia panna. Ei leidnud õiget valgust. Kuid koogist võiksin oodi laulda... või pigem mitte, hirmutan inimesed ära. Pole võib olla kõige lihtsam ja odavam kook, aga selle eest väga väga maitsev. Ausalt. Kohviga oleks veelgi parem. (Õhtune aeg ja ei hakanud enam kohvitama.) Seda kooki võiks teha, kui tuleb eriline külaline. Mõnus pähkline veidi krõbe kate ja sees rabarberitükid.... mmm. Okei, hakake nüüd köögi poole minema. Ma panen retsepti kah kirja. (Võtsin selle Oma Maitsest mai 2006 numbrist.)

100 g toatemperatuuril võid
100 g tuhksuhkrut
100 g purustatud pähklite segu (sarapuu, kreeka, mandlid)
1 tl kaneeli
250 g tumedat muscovado suhkrut
1 suur muna
225 g nisujahu
1 tl söögisoodat
300 ml hapukoort
300 g rabarberit

Eelsoojenda ahi 180 kraadini. Vooderda kandiline kõrgema servaga ahjupann küpsetuspaberiga. Sulata u 50 g võid ja vala kaussi, sega hulka tuhksuhkur, pähklipuru ning kaneel.
Vahusta teises nõus ülejäänud või, muscovado suhkur ja muna. Lisa hapukoor. Sega omavahel jahu ja sooda ning lisa või-suhkru-munasegule. Lõpuks sega hulka rabarberitükid. Vala tainas küpsetusplaadile, raputa peale suhkru-pähklisegu. Küpseta 30-35 minutit või kui tikk kuivaks jääb kooki torgates. Lase jahtuda ja lõika kuubikuteks.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

usu või mitte, aga ma just söön seda kooki:) Leidsin selle retsepti eile bbcgoodfood lehelt ja tahtsin kohe prooida. Muutsin retsepti niipalju, et kasutasin fariinsuhkrut ja lisaks veel paar sl tumedat siirupit, mis tegi koogi karamellisemaks. (varsti blogin ka sellest). Aga jah, mis seal salata, kook on hea;)

Vivian ütles ...

Ma usun sind :D
Eile valisin juba välja, et sinu blogist seda kana-juustukeeksi ma PEAN saama :)