esmaspäev, 24. november 2008

Juustukook lehmakommidega




Kuna pidin maale minema ja lubasin midagi kaasa küpsetada, siis jälle ma kaalusin, mida teha. Ei saanudki otsima korralikult hakata, kui nägin "Naistelehes" selle koogi retsepti. Vaatasin, et selline hea rammus suutäis. Kartsin, et tuleb liiga imal magus, aga tuli oodatust parem. Kommentaaride järgi võib arvata, et teen seda teinekord veel :)
Muidugi pean ära veel märkima oma hirmu želatiini ees, aga sain hästi hakkama. See annab julgust uusi asju želatiiniga katsetada.


Põhi:
160 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
90 g võid
100 g lehmakomme

Täidis:
200 g lehmakomme
400 g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 spl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
5 želatiinilehte
5 spl vett

Purusta küpsised ja koogipõhja sisse mõeldud lehmakommid, sega juurde sulatatud või. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja äärtele ning tõsta külma. Vahusta koor. Pane želatiinilehed 10 minutiks likku ja tükelda täidise jaoks lehmakommid. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista želatiinilehed külmast veest kuivaks, lahusta kuumas ja jäta jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa vahustatud kohupiimapasta ja vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja nirista sisse jahtunud želatiin. Pane täidis koogipõhjale ja jäta kook kuni üleöö külmikusse.
Serveeri kastmega. Selle võid teha nii, et sulatad 150 g lehmakomme 200 ml vahukoores nõrgal kuumusel.

3 kommentaari:

qsti ütles ...

Väga põnev retsept ja need kommitükid seal sees on nii vahvad!

Zelatiini pole tegelikult põhjust karta. Mul 10 aasta jooksul on 1 kord asi natuke nihu läinud aga zelatiini olen kasutanud ikka tunduvalt rohkem kordi kui see 1. ;)

MARDIKAS ütles ...

Kas oli siis rammus suutäis? Huvitav retsept ja järgitegemist väärt!

Vivian ütles ...

Mina suure magusasõbrana ei tundnud, et nii imal magus oleks olnud. Arvasin, et tuleb hullem magus, kuid toorjuust ja kohupiimapasta olid mahendavad. Kohviga oleks kindlasti parem süüa.