teisipäev, 26. oktoober 2010

Dallase saiad





Olgu kohe alguses öeldud, et neid saiu pole ma poes näinud ja veel vähem neid ka kunagi söönud, kuid on rühm inimesi, kes praegu selle lause peale ära minestavad :) (Ma muidugi kahtlen, kas Ilonagi neid saanud on... võib olla siis kui viimati kohvikus ja loomaaias käis? Kuid padu-maal, kus ta muidu elab, kindlasti selliseid saiu ei ole. Ei, see minu poolne ülbitsemine, kuna neil pole minu jaoks palju igapäevasemaid asjugi :) Samas on neil kuivatatud õunu...)
Sellise "tähtsa" päeva puhul nagu tänane (kus said esimesed dallase saiaksesed valmis) oli mul kutsutud ka dallase saia ekspert Astrid kohale ;) Saiad ei tulnud küll päris sellised välja nagu ma ette kujutasin, kuna kerkisid terve pätsi suuruseks ning täidis pani oma vedeluse tõttu ajama, oli eksperdi arvamus väga positiivne. (Üllatav, et ta üldse nii kenasti rääkida oskab :P) Ütles, et saiad olid väga head, ka sai oli maitsev ja ta sööks neid veelgi. Nii, et proovige järgi!


Taigen:
250ml piima
25g pärmi
1 muna
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl kardemoni
450g jahu

Kreem:
50 g võid
0,5 dl suhkrut
2 muna
200 g maitsestamata toorjuustu
1 tl vanillsuhkrut
1 sl tärklist

Sega käesoe piim pärmiga. Lisa muna, suhkur, sool ja kardemon. Sega juude jahu ja sõtkudes pehme või. Sõtku seni, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb. Lase soojas kohas umbes pool tundi kerkida.
Kreemi jaoks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad, toorjuust, vanillsuhkur ja tärklis.
Tee tainast jahusel laual "vorst", kus lõika umbes 5 cm tükid. Aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta jahuse klaasipõhjaga laiaks, et tekiks süvend kreemi jaoks. Pritsi kondiitripritsi-või kilekoti abil kreem saiadele. Määri servad munaga ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

3 kommentaari:

Merike ütles ...

lisa ennast ruttu siis minu eelmise postituse kommi.

saiad ka vägevad jälle

Merike ütles ...

Kolm kommi sai täis.saadan sulle ikkagi ka midagi.pane oma postiaadress mulle mailile minukiisu@gmail.com

Vivian ütles ...

Oiii, loodan, et saatja aadress ka ümbrikul on ;)