teisipäev, 18. november 2008

Pitsasai ja magus sai





Ma ei suutnud end taltsutada ja tegin suure küpsetamise esmaspäeva. No kogused polnud iseenesest suured, kumbagi tuli kaks. Aga kui sul on 8 kuune poisiklutt "abiks", siis on suhteliselt keeruline pärmitainast küpsetisi teha :) Samas ma ei kurda. Ainuke jama oli selles, et sööjaid polnud, kuna meie issi läks ära
karupepusse :D ja nii me tegime sundsöömist. Kuid, kas ma siis soovitaksin teistel kah proovida? No soojalt oli ikka parim... mmm... Kui pärmitainast ei karda, siis loomulikult proovi ära. Prooviks nüüd mingi retsepti moodi asja kah kirja panna.

Taigen:
450 g jahu
3 spl. suhkrut
50 g margariini
1 muna
25 g pärmi
1 klaas vett
näpuotsaga soola
klaas rosinaid

Tegin nagu ikka pärmitaina, ainult kaks kogust, ühele panin rosinaid teisele mitte. Ja ühest tainast tegin siis kaks stritsli mõõtu ja välimusega küpsetist.

Pitsasaia täidis: sink, sibul, marineeritud kurk, ürte (pitsamaitseainet) ja väheke majoneesi.

Pitsasaia täidiseks hakkisin singist, sibulast, marineeritud kurgist väikesed kuubikud ja segasin hulka väheke majoneesi ning ürte. Kui olin taina keskele parja koguse täidist pannud, siis raputasin riivjuustuga üle, seejärel keerasin kokku ning panin peale munaga määrimist veel riivjuustu.

Magusa saia täidis: kooritud riivitud õun, suhkru-kaneelisegu. Peale raputamiseks puru (jahu-suhkur-margariin).

Magusa saia täidise panin samuti lahtirullitud taina keskele. Lappisin kokku ning tegin pooleks ning keerutasin kokku. Pealt määrisin munaga ja puistasin puru peale.

Lasin kerkida enne kui ahju panin. Ahju kraadiks valisin veidi üle 200 kraadi ja lasin küpseda, kuni tundus valmis olevat :)

Kommentaare ei ole: