kolmapäev, 15. aprill 2009

Kohupiimakook




Kuna lihavõttelauale sobivad hästi kohupiimatoidud, siis tegin minagi ühe koogi. Päris sellist retsepti ei leidnud, mida vaja ja nii tegin ise mingi retsepti kokku :) (Jaa, jaa, ma tean Ilona, et sinu jaoks on see täitsa ulme :D) Tegelikult on kõik ülimalt lihtne. Proovige järgi!

Põhi:
200 g küpsiseid
75-100 g võid

Täidis:
200 ml vahukoort
500 g kohupiima
200 g toorjuustu
suhkrut
25 g želatiini
vaniljesuhkrut

Kate:
konservvirsikuid
1,5 dl kompotivedelikku
2 tl želatiini
kollane toiduvärv

Põhja jaoks tegin küpsised katki, segasin sulavõiga ning surusin lahtikäivasse vormi, mille olin eelnevalt küpsetuspaberiga katnud. Panin täidise tegemise ajaks külma.
Täidise jaoks vahustasin vahukoore. Kohupiima ja toorjuustu segasin suhkrutega. Panin želatiini paisuma külma veega ja sulatasin želatiini. Veidi lasin jahtuda ja segasin kõigepealt kohupiimasegu sisse želatiini ja lõpuks vahustatud vahukoore. Valasin küpsisepõhjale.
Peale hakkasin kohe meisterdama roose virsikutest. No lõpuks oli segu täitsa kõva ja ma olin täitsa kuri, aga noh eemalt vaadates võib aimata, et tegu on roosidega. Ehk. (Ilona, sa võid virsikud kenasti õhukesteks viiludeks lõigata ning kenasti peale laduda.) Kes ei viitsi roosidega mässata võib laduda lihtsalt virsikud peale.
Katteks paisutasin jällegi želatiini, sulatasin. Valasin kompotivedeliku kaussi, kuhu lisasin väikese tilga kollast toiduvärvi, segasin juurde veidi jahtunud želatiini ning tõstsin lusikaga vedeliku virsikute peale. Terveks ööks külma ja hommikul oli kook söömiseks valmis.

Kommentaare ei ole: