Kolmapäev, 15. aprill 2009

Kohupiima-kirsikook



Lihavõtetest jäi kohupiima üle ja nii otsides rakendust saigi selline kook tehtud. Olgu muidugi mainitud, et ma olen see loll, kes "küpsetatud" kohupiima ei söö. Kõik kohupiimasaiad, korbid ja muu selline võib olemata olla, aga kohupiimaga magustoidud on küll väga head. Tagasi tulles selle koogi juurde, siis ma arvan selle koogi "päästis" see, et kohupiim on toorjuustuga pooleks. Pean tunnistama, et hommikukohviga on see lihtsalt jumalik. Arvestades veel, et väljas on kevadehõng ja selline hommikusöök kohviga.... nagu paradiis. Te peate selle järgi proovima. (Lõpetan enne, kui tuleb ood kohupiimale :) )

Põhi:
1 pakk Juubeli tordipulbrit
175 g võid

Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
500 g kohupiima
5 muna
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g külmutatud või kompotikirsse

Kuumuta ahi 175 kraadini. Näpi tordipulber ja või purutaoliseks massiks. Sega omavahel toorjuust, kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Võita 26-28 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi ja servad. Pudista 2/3 tainapurust vormi põhja. Vala peale kohupiimamass ja kata kirssidega. Pudista peale ülejäänud tainapuru. Küpseta 1 tund ja 30 minutit. Jahuta täielikult ja hoia kuni serveerimiseni külmikus. Kui valmistad koogi suurel küpsetusplaadil, küpseta seda 200 kraadises ahjus 35 minutit.

Kommentaare ei ole: