esmaspäev, 15. november 2010

Juustukookide number 1!







Just nii ma kirjeldaksin oma laste isale tehtud torti. Väääga mõnus. Ei oskagi kohe rohkem midagi lisada. Kui vaid seda, et mu objektiiv fotokal ütles üles ja mingeid normaalseid pilte pole seekord oodata (nagu muidu jubedalt oli, eks :)) See kook läheb kindlasti kordamisele, kahtluseta. Soovitan kõigile ja kirssidega ;)

50 g võid
50g piimašokolaadi
200 g kaeraküpsiseid
400 g toasooja toorjuustu
300 g valget šokolaadi
2 muna
2 dl hapukoort
1 tl vanillsuhkrut
peoga marju (võivad olla ka külmutatud)



Sulata või, poole sulamise ajal lisa ka piimašokolaad. Purusta küpsised ja sega kõik kokku. Suru lahtikäiva vormi põhja ja natuke ka äärtele. (Mina panin põhja ka kindluse mõttes küpsetuspaberi.)


Pane valge šokolaad vesivannile sulama, samal ajal vahusta toorjuust, munad, vanillsuhkur ja hapukoor. Lisa ka sulanud šokolaad. Keeruta kõik ühlaseks ja vala vormi. Soojenda ahi 160 kraadini ja hoia kooki ahjus 1 tund.
Marjadega on kaks võimalust - kas puistad kohe enne küpsetamist sisse või ootad, kuni kook täielikult jahtub. Serveeri seda siis blenderis purustatud marjakastmega või niisama peale riputatud marjadega.

Retsepti võtsin "Eesti Naisest", mai 2010)



2 kommentaari:

Ragne ütles ...

oh juudas küll. Niinii tahaks praegu üht juustukoogi tükikest.:)

Vivian ütles ...

Oh Ragne, see kook kadus nagu soe sai :D Kui mul uut koogiideed poleks, siis kordaks seda üks päev jälle, aga praegu jääb see ootele.