reede, 17. oktoober 2008

Vastlakuklid





Vot kuklid on küll sellised asjad, mida ma ise tegelikult ei söö :D Või noh, enda tehtud ma ühe maitsen ikka ära. Ma ei söö vahukoort ja seepärast jäävadki kuklid minu poolt söömata. Aga teen korra aastas neid hea meelega. See retsepti järgi tehes, tulevad kuklid mõnusalt kardemonised ja teate milline lõhn veel on.... mmm.

5 dl piima
50g pärmi

1 tl soola

2 dl suhkrut

1tl vanillsuhkrut

2 tl kardemoni

16 dl jahu

200 pehmet võid


Vahele:

8 dl vahukoort

1 1/2 dl tuhksuhkrut

1 tl vanillsuhkrut


Määrimiseks:
muna

Peale:
raesuhkrut, tuhksuhkrut

Kuumuta piim käesoojaks. Sega juurde pärm. Lisa sool, suhkur, vanillsuhkur ja kardemon. Sega juurde vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni taigen lööb käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase taignal kerkida soojas umbes pool tundi.
Kuumuta ahi 225 kraadini. Sõtku taigen alla ja kummuta kergelt jahuga ülepuistatud lauale. Sõtku veel veidi ja vormi 25 ümmargust pallikest. Pane kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel 5 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale raesuhkrut. Küpseta 10 minutit ja lase rätiku all jahtuda. Vahusta vahukoor, tuhksuhkur ja vanillsuhkur tugevaks vahuks. Lõika jahtunud kuklitelt ülemine osa pealt ära ja pritsi kondiitripritsiga või tõsta lusikaga peale vahukoort. Puista üle rae-ja tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole: