Siia kogun kokku toidud, mida olen ise küpsetanud ning üles pildistanud. Nii saavad kaks minu hobi kokku :) Iga retsepti juures on minu lühike kommentaar, kus, mis ja milleks ;)
reede, 17. oktoober 2008
Vastlakuklid
Vot kuklid on küll sellised asjad, mida ma ise tegelikult ei söö :D Või noh, enda tehtud ma ühe maitsen ikka ära. Ma ei söö vahukoort ja seepärast jäävadki kuklid minu poolt söömata. Aga teen korra aastas neid hea meelega. See retsepti järgi tehes, tulevad kuklid mõnusalt kardemonised ja teate milline lõhn veel on.... mmm.
5 dl piima
50g pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
1tl vanillsuhkrut
2 tl kardemoni
16 dl jahu
200 pehmet võid
Vahele:
8 dl vahukoort
1 1/2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Määrimiseks: muna
Peale: raesuhkrut, tuhksuhkrut
Kuumuta piim käesoojaks. Sega juurde pärm. Lisa sool, suhkur, vanillsuhkur ja kardemon. Sega juurde vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku juurde pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni taigen lööb käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase taignal kerkida soojas umbes pool tundi. Kuumuta ahi 225 kraadini. Sõtku taigen alla ja kummuta kergelt jahuga ülepuistatud lauale. Sõtku veel veidi ja vormi 25 ümmargust pallikest. Pane kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel 5 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja puista peale raesuhkrut. Küpseta 10 minutit ja lase rätiku all jahtuda. Vahusta vahukoor, tuhksuhkur ja vanillsuhkur tugevaks vahuks. Lõika jahtunud kuklitelt ülemine osa pealt ära ja pritsi kondiitripritsiga või tõsta lusikaga peale vahukoort. Puista üle rae-ja tuhksuhkruga.
Labels:
saiake
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar