neljapäev, 16. oktoober 2008

Kodujuustu-tomatipirukas


Ma isegi ei mäleta, kus ma selle retsepti võtsin, aga tahtsin oma lemmikud- tomatid ja kodujuust- ühes pirukas ära katsetada. Üldse ei kahetse. Seda võiks süüa ka suvel kerge roana või siis grill-liha juurde.




Põhi:
3dl nisujahu,
100g võid
1 muna
1sl külma vett
näpuotsatäis soola


Täidis:

2 muna
0,5-1tl soola
5sl hapukoort
350g kodujuustu
500g kirsstomateid
100g riivitud juustu (soovitavalt mozzarellat)
1tl punet või basiilikut
veidi musta pipart
oliivõli


Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Haki või ja jahu purutaoliseks massiks suure kööginoaga või sega köögikombainis. Lisa muna, sool ja vesi, sega ühtlaseks. Suru tainas 26cm läbimõõduga pirukavormi, põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Täidise jaoks klopi munad vispliga lahti. Lisa sool ja hapukoor, sega hulka kodujuust. Vala segu tainale ning puista üle riivitud juustuga. Poolita tomatid ja laota segule. Jahvata pipraveskist peale veidi musta pipart. Maitsesta soola ja punega. Nirista tomatitele teelusikaga oliivõli. Küpseta ahjus 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldkollane. Lase veidi jahtuda ja lõika viiludeks.

Kommentaare ei ole: