reede, 17. oktoober 2008

Piparkoogid


Mis jõulud need ilma piparkookideta on? Selliseid pole olemaski. Vähemalt minu jaoks. Ja minu ema jaoks. Ta ikka pidevalt kiidelnud, et võib kasvõi suvel neid süüa. Sel emadepäeval tegin talle piparkooke :D Sõi küll. Viimati tegin siis sellise retsepti järgi. Ning varsti tuleb jälle see aeg, kui ma selle retsepti järgi piparkooke teha saan.

250g küpsetusmargariini
2dl väikese kuhjaga suhkrut

1,5dl tumedat siirupit

2sl piparkoogimaitseainet

2muna
1sl soodat

0,5tl soola
8dl jahu


Mõõda rasvaine, suhkur, siirup ja maitsesegu keedunõusse, lase segades korraks keema tõusta ning seejärel täielikult jahtuda. Mikserda segu kohevaks ja lisa energilist vahustamist jätkates kordamööda toasoojad munad. Sega sooda ja sool jahuga ning sega tainasse. Hoia kinnikaetult jahedas vähemalt järgmise päevani. Rulli tainas õhukeseks ja riputa peale suhkrut, suru see tainarulliga kergelt sisse. Küpseta piparkooke 175 kraadi juures umbes 6 minutit.

Kommentaare ei ole: