neljapäev, 16. oktoober 2008

Variatsioon rullbiskviidiga















Rullikaid teen ma küll igasuguseid või tegelikult püüan katsetada erinevate täidistega, kuigi täidise põhikomponendiks on siiani jäänud kohupiim (pasta) ning vahukoor. Selles retseptis, mille siia kirja panin, proovisin esimest korda toorjuustu. Mulle meeldis. Need, kes sõid, neile samuti :) Panen erinevate rullikate pilte siia, milliseid teinud või vähemalt niipalju kui arvutist leian :D





Biskviit:
5 muna, 5spl suhkrut, 5spl jahu.

Täidis: toorjuust, kohupiim, suhkrut veidi, vahukoor.

Lisaks veel: murakamoos ja amaretto.

Teen tavalise biskviitpõhja, vahustades munavalged eraldi, suhkru munakollastega vahule, segan juurde jahu ning tõstvate liigutustega segan vahutu löödud munavalged juurde. Küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ning ahju. Biskviidi jahtumise ajal teen täidise. Täidise jaoks vahustan kõigepealt vahukoore. Panen kaussi toasooja toorjuustu, lisan kohupiima, natuke suhkrut (et segu veidi magusam oleks) ja kui kõik ühtlaseks segatud lisasin õrnalt segades pool vahukoorest. Jahtunud põhja niisutan kergelt amarettoga (mina segasin veidi keedetud vett juurde, st lahjendasin nii :D), määrin kerge kihi murakamoosi ja selle peale toorjuustu täidise. Keeran rulliks. Tõstan serveerimisalusele ja katan pealt vahukoorega. Lisaks leidus mul konservvirsikuid, millest tegin roosid :) Paar melissi lehte olid samuti kaunistuseks sobivad. Kui täidise jaoks vajaminevate ainete kogustest rääkida, siis tuleks arvestada, et kogu täidis rulli vahele ära mahuks. Pole mõtet üle pingutada :) Aga nagu tavaliselt ei oska ma kogustest eriti rääkida :D Pigem lähtuda, et toorjuust põhiline ja mahendamiseks panin juurde kohupiima ning vahukoore.

Kommentaare ei ole: