kolmapäev, 15. oktoober 2008

Kaneelisaiad

















Pühapäeva hommikul tuli isu kaneelisaiade järgi, nii võtsingi ü
le 100 aasta pärmitaina tegemise ette. Sellest kogusest tegin pooled kaneeliga ja teise poole täidisesse jätsin kaneeli panemata ning panin vaniljesuhkru. Peale tegin tuhksuhkrust ja veest glasuuri. (Vist nimetatakse seda nii :D)

Tainas:
1/4 liitrit piima 25g pärmi 50-75g suhkrut (mina panin 0,750 dl) 75g võid 1/2 tl soola 400-500g jahu

Täidis:
4-5 spl. sulatatud võid 100g suhkrut 2 tl. kaneeli määrimiseks muna

Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida. Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli. Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või pabervormidesse. Lase kerkida umbes 30 minutit, määri munaga. Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks.

1 kommentaar:

Megan ütles ...

I can't speak your language but this dish looks SOOO GOOD! If only I could read the recipe:)