Pühapäeva hommikul tuli isu kaneelisaiade järgi, nii võtsingi ü le 100 aasta pärmitaina tegemise ette. Sellest kogusest tegin pooled kaneeliga ja teise poole täidisesse jätsin kaneeli panemata ning panin vaniljesuhkru. Peale tegin tuhksuhkrust ja veest glasuuri. (Vist nimetatakse seda nii :D)
Tainas: 1/4 liitrit piima 25g pärmi 50-75g suhkrut (mina panin 0,750 dl) 75g võid 1/2 tl soola 400-500g jahu
Täidis: 4-5 spl. sulatatud võid 100g suhkrut 2 tl. kaneeli määrimiseks muna
Valmista pärmitaigen ja lase 30-45 minutit kerkida. Valmis tainas rulli õhukeseks, pintselda sulavõiga, puista peale suhkru-kaneelisegu. Keera tihedalt rulli. Rull lõika 2-3 cm paksusteks tükkideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile või pabervormidesse. Lase kerkida umbes 30 minutit, määri munaga. Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks.
1 kommentaar:
I can't speak your language but this dish looks SOOO GOOD! If only I could read the recipe:)
Postita kommentaar