reede, 12. juuni 2009

Rabarbri-kookoskook



Kas te tõesti arvasite, et selleks aastaks on rabarbri kookidega ühelpool? Kas te teate palju mul rabarbrit aias kasvab? Juuube palju. Eile sai proovitud sellist kooki. (Retsepti sain kreeka-roomaaegsest Pere ja Kodu retseptivihikust.) Külalisele maitses väga. Plaan teinekordki teha. Seega julgen soovitada teistelegi. Eriti kookosesõpradele!

Taigen:
100 g margariini
1 dl suhkrut
1 muna
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima

Täidis:
4-5 dl rabarbritükke

Kate:
50 g margariini
0,5 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta toasoe margariin suhkruga. Lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa koos piimaga taignasse. Sega niipalju, et taigen oleks ühtlane. Määri ümmargune lahtikäiv 24 cm läbimõõduga koogivorm rasvainega ja raputa üle kookoshelvestega. Vala taigen selle sisse, silu pind siledaks ja puista peale rabarbritükid. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit. Sega omavahel kõik katte ained ja vala rabarbritele. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.

Kommentaare ei ole: