neljapäev, 23. aprill 2009

Kapsapirukas



Pühapäeval on just õige aeg süüa kapsapirukat, mida saab terve plaaditäis! Alati ei pea ju pannkooke tegema, eks. Kuigi.... peale kapsapirukat sõime pannkooke ka. (Piruka ootamise ajal oli päris paras aeg pannkooke küpsetada.)
Kuid mis kommentaare ma piruka kohta öelda oskan? Soojalt oli pirukas minu jaoks parim. Kui võtta proovifiltriks Lis, siis tema sõi ühe tüki ja rohkem ei tahtnud. Seega suured kapsapirukasõbrad, kui te pole seda pirukat enda jaoks avastanud, siis on viimane aeg. Mitte nii suured kapsapirukasõbrad minge õigel päeval külla, kus tehakse kapsapirukat. See võib teile meeldima hakata. Ausalt.

Põhi:
250 g margariini
250 g kohupiima või kodujuustu
5 1/4 dl jahu
0,5 tl soola
1 tl suhkrut

Kate:
1-1,5 kg värsket kapsast
200 g juustu
4 muna
2 dl hapukoort
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli

Sega kohupiim, toasoe margariin, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane tainas veidikeseks külma. Haki kapsas peeneks ja hauta väheses vees poolpehmeks. Maitsesta soola, suhkru ja hakitud tilliga. Nõruta hautatud kapsas sõelal kuivaks. Suru tainas ahjuplaadi põhjale ja äärtele. (Omavahel öeldes polnud see just kõige meeldivam. Tainas oli suhteliselt kõva ning proovi seda ühtlaselt kena kiht plaadile saada.... Ilona see on vihje sulle. Mõtle enne korralikult järgi, kas sa ikka proovid seda teha.) Jaga nõrutatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale. Sega munad ja hapukoor ning vala ühtlaselt kattele. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-30 minutit.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tegin järgi mmmmm vägaheatuli