pühapäev, 18. jaanuar 2009

Parmesaanipallid




Ostin eile parmesaani, et ära katsetada just neid pallikesi. On ammu "järjekorras" olnud see retsept. Tutvustuses on öeldud, et mõnusad kokteilipeo suupisted, mis on punase veiniga eriti head. Tõesti, olid mõnusad ampsud. Midagi teistsugust kui need, mida alati teen. Või on üldse mul mingeid traditsioonilisi suupisteid? Ega vist mitte, alati tahaks külalistele midagi uut pakkauda. Proovige järgi! Retseptis oli veel öeldud, et serveeri soojalt, kuid jahtununa olid samuti head.

75 g sinki (kasutasin suitsusinki)
1,250 dl vett
25 g võid või margariini
1,250 dl nisujahu
2 muna
75 g riivitud parmesaani juustu

Haki sink peeneks. Aja vesi koos võiga keema ning tõsta tulelt. Sega juurde jahu kuni segu on ühtlane. Tõsta pott tulele tagasi ja sega kogu aeg tugevasti, kuni taigen tuleb poti ääre küljest lahti. Tõsta pott tulelt. Klopi munad ükshaaval taignasse. Lisa parmesaan ja sink ning sega taigen hästi läbi. Tõsta kahe lusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 15 taignapalli. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit ahju keskosas. Serveeri soojalt.

Kommentaare ei ole: