pühapäev, 21. detsember 2008

Lõhe-munapirukas



Eile sain terve suitsulõhe ning ma ei saanud ometi jätta kasutamata võimalust, et teha sellest ka pirukat. Hea on, et tegin, pole ammu midagi nii head saanud! Pirukas muidugi jälle imelihtne. Juurde tegin toorest salatit mis koosnes hiinakapsast, porrust, tomatist ning kastmeks vaid oliivõli. Ei oskagi kohe midagi juurde lisada enamat. Proovige järgi ja te ei kahetse ;)


Tainas:

3 dl nisujahu
50 g võid või margariini
1 dl lahjat toorjuustu

Pirukakate:

200 g suitsulõhet
1 porru
1 dl hakitud tilli
1 dl toorjuustu (100 g toorjuustu)
2,5 dl piima
3 muna
1 ml musta pipart
1 dl teravmaitselist juustu

Valmista pirukapõhi: hakkides või ja jahu pika noaga läbi. Lisa toorjuust ja sõtku kiiresti valmis. Pane pall umbes 30 minutiks külmkappi. Lülita ahi 200 kraadile. Vajuta taigen ühtlaselt vormi põhja ja äärtele. Täkesta pirukapõhi kahvliga ning äärista fooliumiga ääred, et alla ei vajuks. Pane 10 minutiks ahju eelküpsema.
Valmista pirukakate. Lõika porru ja lõhe väikesteks tükkideks. Haki till. Vahusta toorjuust, piim, munad ja must pipar. Jaota lõhe ja porru ühtlaselt pirukapõhjale. Puista hakitud till peale. Vala munasegu pirukapõhjale. Puista riivitud juust peale. Küpseta pirukat ahju allosas umbes 35 minutit.

Kommentaare ei ole: