kolmapäev, 16. mai 2012

Kristina hapukoorekook




Pilt on emadepäevast, kus ma oma emmele selle tegin
:)

Kuna ma olen juba üksjagu saanud õiendada, et miks pole uusi postitusi, siis siit tuleb õige magus postitus.
Ma käin toredate naistega koos, kus me teeme kõik mingi retsepti läbi. Oleme teinud tuuletaskuid, sefiiri, sushit jne. Seekord, päev enne emadepäeva, tegime hapukoorekooki, minu väikesel tellimisel :) Mul on hunnikutes retsepte, aga ühtegi superhead hapukoore retsepti mul polnud. Siiani. Nüüd on ja ma suurima hea meelega jagan seda teiega :)
(Ilona: ma ei tea, kas sina hakkad iseseivalt seda tegema, äkki ootad õe, Miku või minu küllatulekut?

Taigen:
400g suhkrut
550g hapukoort
17g soodat
400g jahu
2spl kakaod

Kreem:
150g suhkrut
1,8 kg hapukoort


Glasuur:
200g suhkrut
60g hapukoort
4 spl kakaod
200g võid

Vahusta hapukoor suhkruga. Sega sooda jahuga. Sõelu kuivained hapukooresegu sisse. Jaga taigen pooleks ja lisa ühele poolele kakao. (Ma olen teinud nii, et tõstan kolmele plaadile heleda ära ja siis segan ülejäänule kakao juurde.) Mõlemast tainast (nii kakaoga kui ilma) saad kolm põhja. Tõstan küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile õhukese kihi, ajan spaatliga laiali. Küpsetan 200 kraadi juures umbes 10-15 minutit.

Kreemi jaoks sega kokku hapukoor suhkruga kuni suhkur on sulanud.

Glasuuriained sega kokku, keeda mõni minut, pidevalt sedades. Jahuta.

Kooki kokku pannes paned kihiti heleda põhja, kreemi, tumeda põhja ja kreemi jne. Vala glasuuriga üle. Ideaalis lase üleöö külmas olla, aga kui ei kannata oodata, siis isegi samal päeval on see väga maitsev :)

Kommentaare ei ole: