reede, 25. mai 2012

Võileivatort kalaga Avele :)







See postitus on Avele ja omakorda ka Elin´ale :) Tegin Avele ühe võileivatordi ja nüüd tahaks ta teada, kuidas ma seda tegin.
Katsun siis oma versiooni kirja panna. Olgu kohe öeldud, et koguseid ma küll öelda ei oska, eks see oleneb ju tordi suurusest. (Loll, kes vabandust ei leia, eks ;) )

Tuunikala täidis:
tuunikala konserv õlis (meie kaubandusest võib selle leidmine loterii olla, muidu võib saada puru, mis tekib masinate pesust tehases vms)
keedetud muna
till
majonees (Hellmans)
Kurnan tuunikala õlist, hakin tilli ja muna, segan majoneesiga.

Lõhest täidis:
lõheribi
tilli
majonees (Hellmans)

Lõhe puhastan (vahel kasutan ka juba nn fileed, mis on ka suitsu saanud, segan hakitud tilli ja majoneesiga.

Tordi tegemiseks läheb veel ju ka leiba ja saia vaja, millelt lõikan ära koorikud. Niisutuseks puljongit. (Kasutan mingit ökopuljongit)

Alla panen leiva, niisutan pintsliga leiva ja määrin ühtlase kihina tuunikala täidise. Selle peale panen saiaviilud, niisutan veidi tugevamini ja peale määrin lõhetäidise. Külgedele panen salatilehed, aga et need paremini kinnituksid, teen õrnalt majoneesiga küljed kokku. Rebin salatilehed ja panen külgedele. Peale võib siis mida iganes panna. Kõik, mis kalaga võib kokku sobida. Tavaliselt krevette, värsket kurki, tomatit, tilli, sidrunit jne. Ühesõnaga, täiesti vaba valik :) On ju lihtne?


Mul oli ikka väike tagamõte ka, et just täna postituse tegin. Homme hommikul saab poest vajalikud asjad tuua, tordi kokku panna ja siis õhtul sõpradega Eurovisiooni vaadata ja mõnusat kalatorti süüa. Otil on ju toetust vaja! ;)


Kommentaare ei ole: