esmaspäev, 31. mai 2010

Juustupulgad





Ma ütlen kohe alguses ära, et selle retsepti panin ma küll Astridile õrritamiseks siia üles. Kuna ülejäänud, kellele minu blogi ette peaks jääma, on nagunii isegi sellisel moel juustupulki teinud :)
Rohkemat ma juurde ei räägigi, sest muidu tundub juba Astridi jaoks see ilmatu keerulise retseptina, kui jutt pikaks läheb... ihii. No Ilona võiks end ka puudutatuna tunda ;)

Juustupulkade tegemiseks läheb vaja:

pärmi-lehttaigent
muna, määrimiseks
riivitud juustu


Rullisin õige natuke taigna lahti, määrisin munaga ning puistasin riivitud juustu peale. (Ma panin õige natuke maitseainet ka, sest juust ei olnud teravamaitseline.) Lõikasin pitsalõikuriga ribad ning panin küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpsetain seni, kuni juustupulgad olid kuldsed.

esmaspäev, 17. mai 2010

Rabarberi-kaneelimuffinid





Ka sel kevadel peab ühe rabarberipostituse tegema. Siin ta nüüd on.
Mingitel seletamatutel asjaoludel teen ma muffineid väga harva. Täna mõeldes ei leidnud isegi põhjust. Peale neid mõnusaid muffineid ma katsun seda viga parandada. (Mõned karbid külmutatud kirsse ootavad tegemist...hmm.)
Inspiratsiooni sain raamatust "Õunakoogid".
Seda kõike siia kirjutades meenus, et ma olen ju õuntega seda teinud... mõtlesin edasi ja välja mõtlesin, et ma isegi olen bloginud sellest :) Aga blogin ikkagi edasi, Ilona pärast. Ta ehk ei oska õunu rabarberite vastu vahetada... ihii. Ma juba tean, mida ta ütleb. Ma tänan, armas sõber ;)

Põhi:
5 dl nisujahu
1,5 dl suhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
100 g võid
200-300 g tükeldatud rabarbrit
1 muna
1,5 dl piima

Kate:
1 tl kaneeli
1 spl kuhjaga fariinsuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber ja kaneel. Haki võiga segamini. Pane segust 3/4 dl katteks kõrvale (ma panin rohkem). Puhastatud ja tükeldatud rabarber sega taina hulka. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Lisa tainale. Sega ühtlaseks ja tõsta pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Täida 3/4 ulatuses tainaga.
Sega kõrvalepandud jahusegusse kaneel ja fariinsuhkur. Jaga muffinivormidesse. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.