esmaspäev, 3. november 2008

Õuna-halvaakook



Eile katsetasin ära siis sedasorti õunakoogi. Nii nagu retsept ütles, serveeri soojalt koos vaniljejäätisega.... oli see parim. Järgmisel päeval oli äär kuidagi kuiv, aga arvan, et see tuli sellest, et ääred jäid mul paksud. (Tegin väiksemasse vormi, kui raamatus öeldud.) Igal juhul sai selleks korraks halvaaisu täis :)

Tainas:
225g võid
1 1/2 dl suhkrut
2 muna
5dl jahu

Täidis:
700g hapukaid õunu
200g halvaad

Määrimiseks: muna+ 1 sl piima

Pealeraputamiseks: 2 sl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad ja vahusta veidi veel. Sõelu juurde jahu ja sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja hoia külmkapis vähemalt üks tund kuni üleöö.
Kuumuta ahi 180 kraadini. Koori õunad, eemalda südamik ning viiluta.
Rulli 2/3 tainakogusest kergelt jahusel laual ümmarguseks kettaks (5cm suuremaks kui vormi läbimõõt). Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Lao õunaviilud tainale ja puista vahele peenestatud halvaad. Nüüd kata ülejäänud õunaviilude ja halvaaga.
Järelejäänud tainas rulli koogivormi suuruseks kettaks ja tõsta täidisele. Pintselda üle muna-piimaseguga ja riputa üle suhkruga. Küpseta 45 minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.

Kommentaare ei ole: