neljapäev, 20. november 2008

Apelsinimuffinid šokolaadiglasuuriga





Noh, tegelikult tahtsin neid muffineid kiiruga teha, kuna retsept jäi üks päev silma, et emale kohvi kõrvale pakkuda. No välja kukkus nii nagu alati. Muffinid said valmis siis kui ema juba läinud oli :D Poiss tahtis just siis süüa saada ja nii söötsin last. Aga siit tuleb retsept, mida võite julgelt proovida. Minu laps tahab kindlasti neid veel saada!


125 g võid või margariini
3 muna
2 1/2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 dl lahjendamata apelsinimahla (riivisin 1 apelsini koore ja pressisin mahla ka)
1 dl piima

Glasuur: 200 g tumedat šokolaadi, 1 sl toiduõli


Lülita ahi sisse 200 kraadile. Sulata rasvaine ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa munavahule ja sega ühtlaseks. Lisa apelsinimahl, piim või kohvikoor ja jahtunud rasvaine ning sega taigen valmis. Määri muffinite küpsetusplaadi vormid või pabervormid rasvainega. Täida vormid 3/4 ulatuses taignaga. Küpseta muffineid ahju keskosas umbes 15 minutit. Lase natuke jahtuda, enne kui muffineid ettevaatlikult vormidest välja tõstad. Jahuta.
Valmista glasuur. Sulata šokolaad koos õliga kuumal vesivannil või mikrolaineahjus. Kasta muffinid sulanud šokolaadi sisse või määri šokolaad pintsliga muffinitele. Lase taheneda.

1 kommentaar:

helkur ütles ...

Käin siin end kiusamas. Ja kiusamis materjali ikka jätkub. Nämm!