reede, 29. oktoober 2010

Õlleküpsised




No neid küpsiseid sai seekord tehtud Lisi tungival soovil. Kuid oma kooli ajast on mul mälestus, kus ma tegin neid oma tolleaegse pinginaaber Tuuliga. Olime tema juures, sikutasime köögilaua seina äärest keset kööki ning alustasime küpsisetegu. Meil oli väga ladus meeskonnatöö ja õige pea oli meil terve kausitäis küpsiseid. Muidugi lõhn meelitas teisigi Tuuli perekonnast neid maitsma :)
Tänapäeva juurde tagasi tulles, siis minu väike Mattias armastab ka väga neid küpsiseid. Koostisosi lugedes, siis midagi väga tervislikku see pole, seega teen neid suhteliselt harva. Ahjaa, õlumaitset küpsistel pole!


400 g margariini
400 g jahu
1 klaas õlut
suhkrut
kaneeli

Sega omavahel toatemperatuuril olev margariin, jahu ja õlu. Aseta taigen mõneks ajaks külma, et oleks kergem rullida. Puista lauale veidi jahu ja rulli taigen õhukeseks. Lõika meelepärased tükid.(Võib teha piparkoogivormidega, võib viinapitsiga sellised väikesed ringid teha, aga mina lõikasin lõikuriga lihtsalt ribad.) Kasta üks pool suhkru-kaneelisegusse. Tõsta küpsised küpetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 2oo kraadises ahjus helepruuniks.

Kommentaare ei ole: