Siia kogun kokku toidud, mida olen ise küpsetanud ning üles pildistanud. Nii saavad kaks minu hobi kokku :) Iga retsepti juures on minu lühike kommentaar, kus, mis ja milleks ;)
kolmapäev, 15. september 2010
Õunapommid
Tere üle miljoni aasta! Ei kadunud ma kuhugile ja mu küpsetamiskirg pole mind maha jätnud. Lihtsalt suvi oli peas ja põues ja nüüd oli palju sebimist muude asjadega ning lõpuks polnud õiget retsepti ka siia vaatamiseks panna. Teinud olen ikka hooajalisi asju, mida teisteski blogides näinud olen.
Praegu teen veel üht-teist purkidesse ja sügavkülmik pole meil ka kummist... seega hakkab see koriluse asi läbi saama.
Tänase retsepti sain ma Ilona juures olles ühest kokaraamatust (pole enam kindel, millisest), kuigi ma täiendasin seda omalt poolt suhkru ja ingveri lisamisega, sest algses retseptis oli vist 3 spl suhkrut, mida minu arvates oli ilmselgelt liiga vähe. Ning ingver käib justkui õunaga paaris. AGA vist just suhkrukoguse tõusu tõttu on minu õunapommid plahvatanud pommide moodi :) Välimus puudub, aga maitse on ikka suurepärane! Igal juhul ei jää see pommide tegemine viimaseks, sest neid hapukaid õunu oma koduaiast tuleb ilmtingimata ära kasutada. Tuleb ju ka ära arvata, miks mu pommid nii küpsesid.
Taigen:
50 g pärmi
näpuotsatäis soola
100 ml suhkrut
1,5 dl leiget vett
6 dl nisujahu
200 g võid
Täidis:
10 õuna
10 sl suhkrut
4 tl kaneeli
(näpuotsaga jahvatatud ingverit)
Määrimiseks: muna
Hõõru pärm suhkru ja soolaga vedelaks ning sega leige veega. Lisa jahu ja pehme või, sõtku ühtlaseks taignaks. Lase pool tundi külmkapis kerkida. Rulli tainas õhukeselt lahti ja lõika ruutudeks. Pane iga ruudu keskele kooritud ja südamikust puhastatud õun. (Mina lõikasin õuna tükkideks ja puistasin suhkru-kaneeliseguga (ja ingveri lisasin sinna ka) üle. Mulle endale lihtsalt ei maitse terve õun taina sees. Nostalgialaksuna tuleb ju meelde küll reklaam, kus tehti õunapomme ja mul lapsena tuli alati isu nende järgi ;) ) Raputa peale ohtralt kaneeli ja suhkrut. Keera tainaääred kokku ning suru hoolikalt kinni, määri munaga. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit. (Ja siis saadki sellised plahvatanud pommid :) )
Labels:
magus
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar