laupäev, 6. veebruar 2010

Ingveriga šokolaadikook




Täna oli väga mõnus talvepäev. Sai käidud lastega kelgutamas (või noh, kas seda saabki kelgutamiseks pidada, kui mina vehin kaameraga mäe all ja lapsed ukerdavad mäel ning ma pean pidevalt keelama ja õpetama). Mäelt tagasi tulles panin pliidi alla tule, mulgikapsad pliidile podisema ning tahtsin küpsetada midagi magusat. Leidsin selle kerge retsepti Rõõmu küpsetamisest retseptikogust.
Lis sõi kohe kolm tükki :) Ise võtsin ka esimesele tükile ühe juurde. Pärast kahetsesin, et teed juurde ei teinud. Nii, et proovige, see ongi selle talve kook, mõnusalt ingverine. Teeb seest soojaks, et külmale ja lumerohkele talvele vastu panna ;)


Taigen:


150 g võid või margariini
3 muna
2,5 dl suhkrut
4 dl nisujahu
0,5 dl kakaod
0,5 sl jahvatatud ingverit
0,5 sl küpsetuspulbrit
1,5 dl piima

Katteks:

200 g toorjuustu
1 dl tuhksuhkrut
1-2 sl piima
1 tl jahvatatud ingverit (võib ka värsket 1sl riivitud ingverit kasutada)

Sulata rasvaine. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained omavahel ning lisa munasegule. Lisa ka rasvaine ja piim ning sega taigen valmis. Vala taigen rasvainega määritud plaadile (30x40cm) ning küpseta 200 kraadi juures ahju allosas umbes 15 minutit. Lase jahtuda.
Valmista kate: sega toorjuust, tuhksuhkur ja piim ühtlaseks massiks. Lisa ingver. Vala kate koogile ja määri ühtlaselt laiali. Lõika kook umbes 30 ruuduks.

2 kommentaari:

MARDIKAS ütles ...

Maitsev kindlasti!

Vivian ütles ...

Mardikas, lollilt lihtne teha, saab terve suure plaaditäie ja minu lastele maitseb ülihästi! Alati ei peagi mingit udupeent kooki tegema, et hea oleks ;)