esmaspäev, 2. november 2009

Keeks toorjuustukattega



Keeksi tegin mõnda aega tagasi (ma veel nii mõndagi teinud, aga pole pildistamisele pihta saanud õige ajal) ning katsuks nüüd meelde tuletada, mis ja kus.
Kavatsesin täitsa tavalise keeksi teha. Kuni mulle jäid silma aknalaual kausis igavlevad apelsinid. Panin mahla ja koort nii täidisesse kui kattesse. Keeks tuli nagu keeks ikka. Tassi kohvi või tee juurde on hea, aga kuivalt pugides mitte nii hea. Kuiv on, seepärast. Järgmine kord kavatsen rosinad enne likööris leotada, jääks mõnusat amaretto maitset ka. No ja keeksile saab igasugu lisandeid juurde panna, seega mängumaad on küllaga.


200 g võid
175 g suhkrut
4 muna
2oo g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 spl kakaod
1 apelsin
rosinaid

Katteks:
150 g maitsestamata toasooja toorjuustu
maitse järgi tuhksuhkrut
1 apelsini koort ja mahla


Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Lisa rosinad ning apelsini mahl ja koor. Küpsetuspulber sega jahuga ning sega munavahu hulka. Jaga taigen kaheks, ühele pane kakao juurde. Keeksivorm määri võiga ja raputa üle riivsaiaga. Pane vaheldumisi heledat ja tumedat taigent. Küpseta 180 kraadi juures umbes 50 minutit.
Katteained sega ühtlaseks. Määri jahtunud keeksile. Võid oma soovi järgi kaunistada. (Mina raputasin pistaatsipähklipuruga keeksi üle.)

3 kommentaari:

Mari-Liis ütles ...

hihii, me ühel lainel selle toorjuustuglasuuriga täna:)

Vivian ütles ...

Eh, aga glasuur on seda väärt ju! :)

Unknown ütles ...

Mul vajus see glasuur laiali.