neljapäev, 28. veebruar 2013

Suitsukanaga tort ehk tort Vabariigi 95. sünnipäevaks







See mõte on mul juba mõnda aega peas. Nüüd kui jälle Nami-namis tordivõistlus käimas, mõtlesin, et võiks ära proovida ja kui välja kukub ka hea, esitan võistlusele. Mõte oli selles, et teen nn soolase napoleoni. Vähemalt vaheldus võileivatortidele, kui iga kord viitsiks põhju ka küpsetada :)

Taigen:
150g nisujahu
100g rukkijahu
150g võid
pool muna
veidi soola
pool klaasi vett

Täidis:
suitsukana
porru
hapukoor
majonees

Segasin kokku taignaained, lasin natuke aega seista jahedas ja rullisin põhjad, küpsetasin ükshaaval. Lasin jahtuda.
Puhastasin suitsukana, hakkisin väikesed kuubikud. Hakkisin ka porru peeneks. Segasin hapukoorest ja majoneesist kastme. Osa segasin kana ja porruga ja panin iga kihi vahele kana-porrusegu ning veidi ka kastet lisaks. Kõige peale purustasin ühe põhja ja panin veidi ka tomatit, tilli, kurki ja porrut. Jätsin jahedasse järgmise päevani seisma.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Väga põnev lähenemine võileivatordile, ma pean neid rukkijahuga napoleoni silmas.
Suur aitäh osalemise eest!

Vivian ütles ...

Katsusin enda ideed kuidagi realiseerida ning see võistlus on väga tore, peab lihtsalt juba osalemise pärast osa võtma :) Aitäh Pille!