pühapäev, 30. jaanuar 2011

Tuunikalaga salat





Juba ammu on minul tahtmine kartul nii salatisse panna nagu ma siia salatisse panin. Kuna nüüd sai õli sees asju proovitud, siis katsetasin kohe kartuli ka ära. Viimased päevad on mind tõeline kevadigatsus tabanud. Igatsus süüa päikese käes küpsenud tomateid... näha päikest kordi rohkem, kui praegu.Jah, ma tean, et kevadega ei saabu kohe küpsed tomatid, kuid niiiiiiiiii ootan juba. Kuna kalendri järgi peab ikka kannatust varuma, siis kostitan end selliste salatitega. Soovitan teistele kevadeigatsejatele ka ;)

Komponendid, mis minul salatisse läksid:
kartul
värske kurk
kirsstomatid
porru
keedetud muna
tuunikala konserv

Kaste:
hapukoor
majonees
sidrunimahla
pipart
soola
paar tera suhkrut
tilli


Paar kartulit koorisin ära ja viilutasin. Ajasin rohke õli kuumaks ja panin kartuliviilud sinna. Kui kuldseks muutusid panin köögipaberile nõrguma. Kurgi viilutasin, tomatid tegin suupärasteks tükkideks. Porru puhastasin ja hakksin. Segasin valmis kastme. Kõik ained segasin omavahel kokku, maitsestasin. Ladusin vaheldumisi suurele taldrikule kartuliviilud, tomatid, kurgi, tuunikala konservi (nõrutasin veidi enne), porru. Igaüks sai siis suurelt taldrikult enda omale tõsta täpselt niipalju salatit kui ära jõuab süüa ja siis kastet samuti niipalju panna, kui talle meelepärane. Kõige peale panin munasektorid. (Tuunikala kohe nõuab enda juurde keedetud muna, minu arvates.) Enda laste kiituseks tuleb öelda, et ka nemad sõid seda täitsa viisakalt :) (Alguses muidugi suurem laps arvas, et talle selline asi küll ei maitse... tuunikala pidi salati ära rikkuma :D)

Kommentaare ei ole: