pühapäev, 20. detsember 2009

Kookosekuhjad, Baileys trühvlid ja Domino küpsistega trühvlid




Needki maiused tegin, et end mitte võlglasena tunda. Kuna ma ise pole klassikaliste trühvlite sööja, kuna neis on liiga palju õiget šokolaadi, siis katsetasin natuke teistsuguseid. Neid Domino küpsistega tegin eelmine aasta ka, aga pärit on need sellest blogist. Mul oli kogus teine, aga põhimõte on sama ja pildil on need mustad. Pistaatsiapähklitega on Baileys´e trühvlid ja valged on kookosekuhjad. Mulle need kõik meeldisid (tundub, et saajatele ka). Seega proovige järele teha. Kookosekuhjade retsept on võetud jällegi "Rõõmu küpsetamisest" ja Baileys trühvlid leidsin Kodukirja "Suupistete raamatust".

Kookosekuhjad
umbes 20 tükki

50 g võid või margariini
2 muna
1 dl suhkrut
200 g kookoshelbeid
Kaunistuseks:
75 g tumedat šokolaadi

Sulata või. Sega munad ja suhkur. Lisa kookoshelbed ja sulanud rasvaine. Tõsta supilusika abil kookosekuhjad küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta ahju keskosas umbes 15 minutit 175 kraadi juures. Lase natuke jahtuda enne kui kaunistust tegema hakkad. Sulata sokolaad ja tõsta iga kookosekuhi sulanud šokolaadist põhjapidi läbi. Aseta põhi üleval küpsetuspaberile tahenema.


Bailey´s trühvlid
umbes 25 tükki

250 g tumedat šokolaadi
100 g võid
1 dl vahukoort
2 sl Bailey´s likööri
peale:
kakaopulbrit või pähklipuru

Sulata hakitud šokolaad, või ja vahustamata koor kuumaveevannis. Sega, kuni segu on ühtlane. Tõsta tulelt ja lisa liköör. Jahuta toatemperatuurini ja pane seejärel vähemalt 2 tunniks külmkappi. Vormi massist teelusikaga pallid ja veereta käte vahel ümmarguseks. Kalla suurele taldrikule kakaopulber ja veereta trühvleid kakaos. (Mina veeretasin pistaatsia pähklipurus.) Kuni serveerimiseni hoia trühvleid õhukindlalt suletud nõus külmkapis.

Kommentaare ei ole: