Siia kogun kokku toidud, mida olen ise küpsetanud ning üles pildistanud. Nii saavad kaks minu hobi kokku :) Iga retsepti juures on minu lühike kommentaar, kus, mis ja milleks ;)
laupäev, 14. veebruar 2009
Kirsipirukas
Sõbrapäevaks tegin ühed sõbralikud kirsipirukad. Retsept on lihtne ja võib seda teha nii suure kui väikeste vormidega. Kuna ma ostsin kuu alguses Maximast endale väikesed südamekujulised vormid (mõttega sõbrapäevaks nendega midagi meisterdada), siis tegin väikesed. Peale piruka söömist võin kinnitada, et kirsid on võrratud! Proovige järele. Kuid, ma üldse ei pahanda, kui teete näiteks ploomide või hoopis vaarikatega. Ahjaa, ma küll mõtlesin, et järgmine kord tehes ma küpsetan põhja veidi enne kui täidise sisse panen. Mulle meeldib veidi rohkem krõbedam. Praegune jäi tavaline küpsenud muretaigen.
Tainas:
125 g võid
0,5 dl suhkrut
3 dl jahu
Täidis:
200 g hapukoort
1 muna
0,5 dl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
250 g kirsse
1 dl mandlilaaste
Näpi külm või, suhkur ja jahu tainaks. Vooderda sellega 24 cm võitatud pirukavormi põhi ja ääred. Sega hapukoor, muna, suhkur ja vanillsuhkur ning kalla põhjale. Eemalda kirssidest kivid. Lao kirsid täidisele. Puista pirukas üle mandlilaastudega ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.
Labels:
kook
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar