teisipäev, 23. märts 2010

Peekoni ja juustupirukas



See retsept jõudis minuni läbi ühe koolituse. Muud ma ei oskagi päritolu kohta öelda, kuna ma ise koolitusel ei käinud, siis jääb täpne autor teadmata.
Väikesele veiniõhtule sobis see oivaliselt! Ning mina, kes muidu sinihallitusjuustu ei söö, seda pirukat seepärast söömata küll ei jäta, et seal on see juust sees.

Taigen:

250 g võid
5 dl jahu
2 spl vett
sool, pipar, paprikapulber

Täidis:
3 muna
2 dl vahukoort
200 g suitsupeekonit
150 g porrut
2 sibulat
100 g sinihallitusjuustu

Haki jahu võiga segamini, lisa maitseained ning vesi, sega kiiresti taignaks. Suru vormi ja tee kahvliga täkked põhja. Küpseta 10 minutit 190 kraadi juures.

Prae pannil sibul ja porru, jahuta. Lõika peekonist ribad. Küpsenud põhjale vala sibulasegu, lisa hakitud peekon ja pudista sinihallitusjuust pirukale. Klopi munad kergelt lahti, lisa vahukoor. Vala üle piruka ning küpseta 40-50 minutit, kuni on hangunud. Jahuta ja serveeri külma roana.

Kommentaare ei ole: