laupäev, 13. juuni 2009

Vaarika-pisarakook



Vihmase ilmaga on paras aeg teha üks grillimine, pesu pesta ning ka kooki küpsetada. Jah, grill oli väljas, toit sai seal ära küpsetatud (sel ajal isegi jäi vihm järgi) ja toas oli päris mõnus süüa :) Kook maitses hea. Õhuline ning suus sulav maiuspala. Pole üldse välistatud, et suvel saab seda veelgi tehtud. Kuna tegin suure plaaditäie, siis võtsin kõiki asju topelt.
(Ilona, katseta aga järgi. Sa saad sellega hakkama, ausalt.)

Muretaigen:
3 dl nisujahu
2 sl suhkrut
100 g võid või margariini
2 munakollast
2 sl külma vett

Kate:
1 liiter vaarikaid
1 sl kartulijahu
3 munavalget
1,5 dl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased ja jahu. Lõpuks lisa vesi. Suru taigen pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga. Sega vaarikad kartulijahuga ja vala eelküpsetatud taignale. Kata pealt munavalgega ning küpseta veel 10 minutit, kuni kook on kreemika värvusega.

1 kommentaar:

Ragne ütles ...

sul vedas niigi - mina grillisin eile vihmaga:D oh seda suve.